2. 6. 2024   |   svátek má Jarmil
 

Výživová poradna › Šlehačkový beránek

Název Množství a jednotka
hladká mouka 280 g
cukr krupice 220 g
smetana ke šlehání 200 ml
vejce 4 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Celá vejce smícháme s cukrem a šlehačkou, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto nalijeme do pořádně vymazané a vysypané beránkové formy (nedáváme formu plnou, těsto naskočí) a upečeme při 170° asi hodinu. Upečeného beránka otevřeme, necháme vychladnout a pak opatrně vyklopíme. Hotového beránka pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Recept je do velké uzavíratelné beránkové formy.


 


RECEPTY

Perníkové kuličky

Postup: Čokoládový krém smícháme s višňovou marmeládou, přidáme strouhaný perník a rum... zobrazit recept

RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...