15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Kokosové tlapky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 160 g
strouhaný kokos 60 g
moučkový cukr 50 g
máslo 120 g
med 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a za pomoci 1 lžíce tekutého medu vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout 2 hodiny, pak z těsta odebíráme kousky, tvoříme z nich kuličky, které lehounce obalíme v polohrubé mouce, vtlačíme do vymazaných formiček a upečeme při teplotě 170° asi 12 minut (podle vlastní trouby). Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.


 


RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...