19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Ořechy v karamelu

Název Množství a jednotka
cukr krupice 150 g
vlašské ořechy 200 g
med 1 lžíce
skořice 1 lžička
pečící papír

cukroví
Kuchyně: staročeská
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Krupicový cukr nasucho nasypeme na pánev s nepřilnavým povrchem a za stálého míchání ho rozpustíme. Zmírníme plamen, přidáme lžíci medu, lžičku skořice a vsypeme ořechy (stále mícháme). Jakmile směs začne karamelizovat, odstavíme a ihned vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Vařečkou od sebe oddělíme jednotlivé kousky ořechů obalené karamelem a necháme zaschnout.

Tip:
Stejně připravujeme lískové oříšky v karamelu, mandle (ty nejdřív oloupeme), kešu apod., nebo směs oříšků podle chuti. Skořici můžeme vynechat.


 


RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkové zelí

Postup: Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...