19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zázvorový čaj s citrónem

Název Množství a jednotka
zázvor 250 g
bio citron 2 - 3 ks
med 1 kg

Kuchyně: staročeská
Příprava: 20 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s kůrou na plátky, které překrojíme ještě na čtvrtiny. Střídavě napěchujeme do uzavíratelných sklenic, zalijeme rozehřátým medem (rozehřátým se lépe zalívá) a zavíčkujeme. Uchováváme v lednici. Používáme buďto do jakéhokoliv čaje podle chuti, nebo zalijeme dvě - tři lžičky jen vroucí vodou.


 


RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

RECEPTY

Zelňačka chudých

Postup: Suroviny:kysané zelí - cca dvě větší hrstěbrambory - cca 3 velké, jinak... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové "laskonky"

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Bílky se špetkou soli... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...