Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme nakrájenou parmskou šunku (nebo prosciutto, pancettu apod), přidáme omytou a na kostky nakrájenou cuketu a restujeme na středním ohni, až začnou hnědnout okraje. Přidáme 3 stroužky nastrouhaného česneku, nakrájená sušená rajčata, na kousky nakrájené nakládané artyčoky, mírně osolíme (opatrně, šunka je dost slaná), opepříme čerstvě mletým pepřem, společně ještě chvíli restujeme a nakonec přidáme 2 hrsti čerstvého tymiánu. Odstavíme, promícháme s uvařenými, scezenými špagetami a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek