Z moučkového cukru, mletých loupaných mandlí, lžíce šípkové zavařeniny a dvou lžiček citronové šťávy zpracujeme na vále těsto. Vyválíme hady a tvarujeme do spirálek, osmiček apod. Těsto můžeme i rozválet a vypichovat tvary. Na plechu vyloženém pečícím papírem necháme uschnout do druhého dne.
Tip: Šípkové cukroví můžeme obměnit: - místo mandlí můžeme použít mleté ořechy - do těsta přidáme mandle nasekané nahrubo, z těsta utvoříme váleček, potřeme jej rumem a nakrájíme na tenké kolečka, necháme uschnout do druhého dne. - hotové vytvarované kousky šípkového cukroví můžeme posypat krystalovým nebo třtinovým cukrem, opět necháme zaschnout do druhého dne. - anebo můžeme cukroví upéct - vlastně spíše usušit ve vlažné troubě na 120 - 130° asi 20 - 25 minut. Takhle mi chutná nejvíc. - cukroví je možné potřít citronovou ledovou polevou
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek