19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Fazolkový salát

Název Množství a jednotka
zelené fazolky 400 g
máslo 80 g
olej 2 lžíce
cukr mletý 1 lžička
balzamikový ocet 2-3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Od zelených fazolek odřízneme konce a překrájíme na menší kousky. Povaříme ve slané vodě asi 10 minut. Přecedíme a necháme okapat.
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno.
Na pánvičce rozehřejeme máslo a cibuli osmahneme. Poprášíme cukrem a necháme mírně zkaramelizovat. Přidáme balzamikový ocet, okapané fazolky a dochutíme pepřem a soli.


 


RECEPTY

Sterilovaný křen

Postup: Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky se sýrem

Postup: Květák si uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladit. Můžeme si jej... zobrazit recept

RECEPTY

Ďábelská kuřecí směs s fenyklem

Postup: Očistíme a nakrájíme si nejdříve všechnu zeleninu: cibuli najemno, papriku a... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičkový salát s insalatinou

Postup: Ředkev nebo ředkvičky nastrouháme nahrubo a promícháme s insalatinou. Dochutíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

PENZIONY

U Strakatého koně

Penzion je díky své poloze na samotě u lesa ideálním místem jak pro rodinnou...