18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Maďarské kuře

Název Množství a jednotka
kuřecí prsíčka syrová (pouze maso) 4 ks
anglická slanina 100 g
máslo 120 g
cibule 1 ks
cherry rajčátka 250 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: maďarská
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme na plátky slaninu, na kolečka cibuli, na čtvrtky cherry rajčata, na proužky papriku.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm kuřecí prsa zprudka, dozlatova opečeme. Přidáme veškerou zeleninu i plátky slaniny, mírně podlijeme, zmírníme plamen a pečeme doměkka.


 


RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny s uzeninou a sýrem

Postup: Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Na pánev dáme sádlo a osmažíme jemně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...