17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Domácí tavený sýr

Název Množství a jednotka
měkký tvaroh 250 g
jedlá soda 1 rovná lžič
máslo 1 cm
sůl

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Kostku měkkého tvarohu dáme do misky, vidličkou rozmačkáme a osolíme. Přidáme jedlou sodu a pořádně promícháme. Necháme 10 minut odležet. Rozpustíme 1 cm plátku másla a přidáme k tvarohu. Opět důkladně promícháme.
Podle chuti můžeme přidat lisovaný česnek, bylinky apod.


 


RECEPTY

Celerový salát s ořechy

Postup: Celer oloupeme a nastrouháme nahrubo. V míse smícháme nastrouhaný celer s... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrová kolečka, rozložíme na talíř, osolíme z obou... zobrazit recept

RECEPTY

Babiččina vánočka

Postup: Z tohoto množství jsou dvě vánočky přes celý plech. Do 1/4 hrnku vlažného mléka... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...