18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Srdce po vídeňsku

Název Množství a jednotka
vepřové srdce 500 g
sladkokyselé okurky 4 ks
bobkový list 1 ks
pepř celý 8 kuliček
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme do sítka nebo kousku gázy, pak jen celé vyjmeme) v osolené vodě doměkka. Když je srdce poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky. Zásmažku zalijeme vývarem ze srdce, přidáme 1 lžičku sardelové pasty, dolijeme mlékem a smetanou, Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Příloha: knedlík


 


RECEPTY

Zapečené těstoviny s dýní a sušenými rajčaty

Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém

Postup: Máslo si vytáhneme s dostatečným předstihem, potřebujeme jej změklé. Vejce s... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...