1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Výživová poradna › Celerový salát s bílou ředkví

Název Množství a jednotka
celer 1/2 ks
bílá ředkev 1/4 ks
jablko 1 ks
šunka 30 g
bílý jogurt 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve - asi čtvrtina (podle velikosti), oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme, přidáme oloupané jablko nakrájené na kostičky a nadrobno nakrájenou šunku. Přidáme tři lžíce bílého jogurtu a lžíci majonézy (lze vynechat), osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.


 


RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilovaný křen

Postup: Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou,... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový salát s polníčkem

Postup: Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka - měl... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...