18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Špagety v omáčce z lososa

Název Množství a jednotka
losos bez kůže 350 g
smetana ke šlehání 500 ml
eidam 100 g
podravka 1/2 lžičky
olivový olej 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka (na tři litry vody dáme 3 rovné kávové lžičky soli). Eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Do kastrůlku vlijeme dvě šlehačky, přidáme nastrouhaný eidam a půl lžičky podravky a na mírném ohni za občasného promíchání vaříme tak dlouho, až se sýr rozpustí a vznikne nám hladká sýrová omáčka. Lososa nakrájíme na kostky a na třech lžících olivového oleje ho ze všech stran orestujeme. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a promícháme. K orestovanému lososovi přilijeme sýrovou omáčku, promícháme a povaříme dvě tři minutky, aby se chutě propojily. Omáčkou s lososem přelijeme špagety a na talířích sypeme nastrouhaným parmezánem.


 


RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí na víně a rozmarýnu

Postup: Jehněčí maso (kolínko, kýtu) pořádně očistíme - odblaníme a poctivě odstraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...