20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zeleninový salát s polníčkem a kukuřicí

Název Množství a jednotka
sterilovaná kukuřice 50 g
okurka salátová 100 g
polníček 50 g
rajče 100 g
paprika 100 g
Zobrazit všechny ingredience

Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Smícháme se sterilovanou kukuřicí a polníčkem. Pokapeme olivovým olejem, podle potřeby dochutíme solí, pepřem a posypeme strouhaným balkánským sýrem. K salátu podáváme celozrnný pšeničný chléb.

Energetická hodnota je cca 1600 kJ.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Rajčatový kečup

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety aglio e olio s krevetami

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Mražené malé krevetky spaříme v cedníku vroucí... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...