18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Pórková polévka s krupicovými noky.

Název Množství a jednotka
pórek 1 ks
máslo 2 lžíce
studená voda 1 litr
vegeta
pepř
Zobrazit všechny ingredience

krupicové noky

Název Množství a jednotka
vejce 1 ks
dětská krupice 1 - 2 lžíce
muškátový květ špetka
sůl
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpustíme máslo a nakrájený pórek orestujeme. Zalijeme jej vodou, ochutíme pepřem , trochou vegety a soli, přivedeme k varu a chvíli vaříme. Mezi tím co se polévka vaří, si připravíme nočky.
Do misky dáme vejce, muškátový květ, sůl, rozkvedláme a zahustíme krupici. Promícháme a necháme chvíli odležet.
Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem, přivedeme k varu a z misky lžičkou odebíráme malé noky a dáváme do polévky. Vaříme ještě asi 5 minut.


 


RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Postup:

RECEPTY

Hladká Ančka

Postup: Nakrájené houby dáme vařit do 1,5l vroucí osolené vody s kmínem. Vaříme asi 20... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA