18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Zapomenuté heslo › Kyselé rybičky

Název Množství a jednotka
ryby 1000 g
sůl

Nálev

Název Množství a jednotka
studená voda 1 litr
ocet 3 dl
balzamikový ocet 1 dl
cukr 4 lžíce
tymián 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián, bazalka, rybí koření, hořčičné semínko, nové koření, bobkový list/. Přidáme očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a oloupanou na proužky nakrájenou cibuli. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Necháme vychladit.
Nachystáme si rybičky.Plotice, cejnky apod. Umyjeme je, osušíme a osolíme . Necháme hodinu odležet. Pak je lehce otřeme a naskládáme do vhodné láhve, nebo do kameninového hrnce. Zalijeme studeným nálevem a na povrch nalijeme olej.


 


RECEPTY

Rajčatový protlak

Postup: Rajčata omyjeme a pečlivě odkrojíme všechno škaredé :-). Nasypeme je do velkého... zobrazit recept

RECEPTY

Uzené na medu s česnekem

Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený květák

Postup: Květák vcelku uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák necháme... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicové lívanečky

Postup: Brokolici uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, brokolici dáme do misky... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...