1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Výživová poradna › Koláč s ovocem

Název Množství a jednotka
máslo 50 g
cukr mletý 200 g
vejce 1 ks
hrubá mouka 300 g
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

drobenka

Název Množství a jednotka
cukr mletý 50 gramů
máslo 80 gramů
hladká mouka 120 gramů
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
V míse utřeme změklé máslo, cukr, vejce. Přidáme mouku s práškem do pečiva a mléko. Důkladně promícháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe opranými, osušenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou.
Drobenku si připravíme z cukru, změklého másla a mouky. Vše dáme do mísy a promneme prsty.
Pečeme asi 25 minut.


 


RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Krupicové knedlíčky

Postup: Vajíčka rozšleháme vidličkou, přidáme rozpuštěnou lžičku másla, osolíme necelou... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...