18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Kotleta s jablky a paprikovou hořčici

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 kusy
pikantní hořčice
jablka 4 kusy
olej
čerstvě mletý pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme a lehce opepříme. Z jedné strany potřeme paprikovou hořčici a na 45 minut naložíme do oleje.
Na pánev nalijeme olej a kotlety z každé strany osmažíme. Po osmažení je vyjmeme a na výpeku osmažíme oloupaná a jádřince zbavená jablka, která jsme nakrájeli na plátky. Vrátíme kotlety a prohřejeme. Na talíře dáme kotlety a na ně navršíme opečená jablka.


 


RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí řízky

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, okraje nakrojíme, aby se při smažení maso nekroutilo.... zobrazit recept

RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...