19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Krémové ořechové rohlíčky

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 60 g
mletý cukr 200 g
mleté vlašské ořechy 200 g
vejce 1 - 2 ks
citronová kůra
Zobrazit všechny ingredience

kakaový krém

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
krupicový cukr 200 gramů
vanilkový cukr 1 balíček
máslo 250 gramů
kakao 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 02 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Na vále si připravíme těsto z hrubé mouky, mletého cukru, mletých vlašských ořechů a citronové kůry (párkrát strouhnu, nepřeháním to) a 1 - 2 vajíček (dám jedno, a pokud je potřeba, přidám). Na vále vyválíme tenké válečky, z kterých tvoříme rohlíčky, tyčinky nebo esíčka. Pečeme je při teplotě 160° cca 6-8 minut (podle vlastní trouby).
Na vychladlé tyčinky zdobičkou stříkáme kakaový nebo čokoládový krém. Dáme do mrazáku ztuhnout a pak je máčíme v roztopené čokoládě - každý rohlíček vezmu do ruky, rychle převrátím, namočím a odkládám na mřížku nebo plech vyložený alobalem.

Tip:
Rohlíčky můžeme plnit jakýmkoliv krémem - dávám někdy karamelový, vanilkový, ořechový nebo i ovocný.




Další fotografie
 


RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové aglio olio

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Ředkvičková polévka

Postup: Svazek ředkviček očistíme, necháme i pár pěkných listů. Ředkvičky nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbková krémová polévka

Postup: Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...