18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Květákové placičky

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
uzenina 200 g
vejce 1 ks
česnek 3 stroužky
polohrubá mouka 4 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
brambory
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Uvařený květák rozmačkáme vidličkou, přidáme vajíčko, nadrobno nakrájenou uzeninu (vegetariáni vynechají :-) ), polohrubou mouku, okořeníme majoránkou, pepřem, muškátovým oříškem a utřeným česnekem, případně dosolíme. Zahustíme strouhankou tak, aby šly tvořit placičky. Navlhčenýma rukama tvoříme placičky, které obalíme ve strouhance a smažíme na oleji dozlatova. Podáváme s brambory.


 


RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Sváteční bílková bábovka

Postup: Ve větší míse utřeme žloutky se změklým máslem a cukrem, přidáme postupně mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená cuketa

Postup: Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...