Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní sypké přísady - 1/2 lžičky skořice, citronovou kůru z půlky citrónu, vanilkový cukr a všechno lehce promícháme. Uděláme důlek, vklepneme do něj vajíčko a nožem ho zapracujeme do mouky, aby se nerozteklo. Přidáme změklé máslo a zpracujeme těsto. Dáme jej na talířek poprášený hladkou moukou, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout. Pak rozválíme na cca 2-3mm placku, vykrajujeme kolečka a v předehřáté troubě upečeme (180° asi 7 min, podle trouby). Vychladlé slepujeme vanilkovým krémem, zdobíme čokoládovou polevou a půlkou mandle nebo ořechem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek