19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Zapomenuté heslo › Perníkový betlém a svícínky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 750 gramů
cukr mletý 300 gramů
kakao 1 - 2 lžíce
med 200 gramů
vejce 3 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

bílková poleva

Název Množství a jednotka
bílek 1 kus
citrónová šťáva 1/2 lžičky
cukr mletý 150 gramů
Kuchyně: česká
Příprava: 45 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr, vejce, koření a přilijeme vychladlou směs. Zpracujeme těsto, dáme do ledničky a druhý den vykrajujeme různé tvary. U svícínků nezapomeneme vykrojit otvor pro svíčku.Vykrájené tvary propícháme špendlíkem , aby se nenafoukly a potřeme rozšlehaným celým vejcem. Upečené tvary zdobíme bílkovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Pečený pangasius na rozmarýnu

Postup: Zmraženou rybu (pangasius, treska, losos) rozmrazíme. Osolíme, okořeníme... zobrazit recept

RECEPTY

Budapešťská pomazánka

Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Červená řepa pečená v alobalu

Postup: Červenou řepu - množství dáme podle velikosti a počtu osob, na osobu asi dvě... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...