Receptů na vanilkové rohlíčky jsou tuny, snad každý má ten svůj nejlepší recept. Tak tenhle je od mojí zlaté babičky, a lepší rohlíčky jsem ještě nejedla :-).
Postup
Na vál nasypeme mouku s cukrem, mleté ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru ze 1/4 citrónu, promícháme, přidáme žloutky, které lehce zapracujeme nožem, a pomocí studeného másla rychle zpracujeme těsto. Zakryjeme mikrotenovou fólií a dáme do lednice na dvě hodiny odpočinout. Těsto musí být ztuhlé, jinak se rohlíčky špatně tvarují a těsto se lepí. Já vždycky po zpracování těsta vyzkouším, jestli jdou rohlíčky tvarovat, pokud jdou, nenechávám odležet. Vyválím hady o průměru 1cm, nožem nakrájím na cca 5cm kousky a na plech vyložený pečícím papírem stočím do rohlíčku - trochu nabudou a rohlíčky jsou jeden jako druhý. Upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 175 - 180° a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s jedním vanilkovým cukrem.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek