18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Hrachová polévka

Název Množství a jednotka
žlutý nebo zelený hrách 300 g
uzená žebra 300 g
česnek 4 stroužky
majoránka 2 lžičky
bobkový list 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Hrách den předem namočíme do studené vody tak, aby byl ponořený. Druhý den přilijeme vodu, přidáme uzené žebro (uzený bůček, kousek uzeného masa), bobkový list, sůl, majoránku a vaříme doměkka, cca 2 hodiny. Uzené maso a bobkový list vyjmeme a polévku rozmixujeme. Vrátíme zpět na plotnu, přidáme zásmažku na sádle a cibulce, obrané (nebo nakrájené) uzené maso, utřený česnek a povaříme. Podáváme s osmaženou houskou.

Varianta: nedávám zásmažku, jen rozmixuji hrách a dochutím.


 


RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky podle babičky Aničky

Postup: Na vál dáme mouku a do ní máslo nakrájené na kousky, prosetý mletý cukr, mleté... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječný koňak s pudinkem

Postup: Dáme vařit 1/2 litru vody a ve 1/4 litru rozmícháme vanilkové pudinky. Až voda... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky z křehkého těsta

Postup: Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek,... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...