18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Třešňová bublanina

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
cukr mletý 150 gramů
mouka pšeničná polohrubá 140 gramů
vanilkový pudink 1 sáček
hera 100 gramů
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících přidáváme střídavě pudink a mléko, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme na plech s vyšším okrajem, který jsme vymazali a vysypali strouhankou a posypeme třešněmi. Pečeme zvolna v dobře předehřáté troubě.


 


RECEPTY

Borůvkovo rybízový koláč

Postup: V míse si utřeme vejce s olejem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme mouku s... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...