18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Lívanečky z ovesných vloček

Název Množství a jednotka
ovesné vločky 100 gramů
mléko 200 ml
česnek
vejce 3 kusy
majoránka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Jarča



Postup
Ovesné vločky na čtvrt hodiny zalijeme mlékem, v kterém jsme rozšlehali žloutky a sůl. Pak do směsi přimícháme rozetřený česnek a majoránku. Z bílků ušleháme sníh a lehce jej do směsi vpracujeme. Z této směsi pečeme na lívanečníku malé lívanečky. Jsou vlastně obdobou bramboráku.


 


RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Indické krůtí kari (curry)

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Červenou papriku, chilli papričku a... zobrazit recept

RECEPTY

Makaróny se sýrem a šunkou

Postup: Makaróny nebo špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na 3 l vody dáme 3... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...