10. 5. 2024   |   svátek má Blažena
 

Mrkvová pomazánka sladká

Název Množství a jednotka
velká mrkev 1 ks
tvarohový sýr 200 g
jablko 1 ks
mléko 1 lžíce
med 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Mrkev a jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Tvarohový smetanový sýr nebo pomazánkové máslo rozšleháme s lžící mléka, přidáme med, nastrouhanou mrkev, jablko a dochutíme citronovou šťávou. Mažeme na bílé pečivo.

Tip:
Místo medu můžeme použít javorový sirup.


 


RECEPTY

Čokoládové lanýže s griliášem

Postup: Lískové oříšky nasucho na mírném ohni opražíme na pánvi a ještě za horka... zobrazit recept

RECEPTY

Coca-cola řezy

Postup: Nejprve dáme do kastrůlku 250g másla, 250ml Coca-coly, 4 lžíce hořkého kakaa a... zobrazit recept

RECEPTY

Chilli con carne s kukuřicí

Postup: Najemno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...