5. 5. 2024   |   svátek má Klaudie, Květnové...
 

Drožďové noky

Název Množství a jednotka
droždí 1 kostka
olej 1 lžíce
cibule 1/2 kusu
vejce 2 kusy
strouhanka 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Kuchyně: česká zdravá kuchyně
Příprava: 05 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Na pánvi rozpálíme olej a přisypeme drobně nakrájenou cibuli. Necháme ji zesklovatět a k ní rozdrobíme droždí. Opečeme dozlatova, až se droždí rozpustí a začne vonět. Necháme vychladnout, pak přidáme vejce a zahustíme strouhankou. Dochutíme majoránkou, pepřem a solí. Lžičkou namočenou ve vodě vykrajujeme nočky a v polévce vaříme 3 - 4 minuty.


 


RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlokvašky -okurky

Postup: Okurky nakladačky, mohbou být i přerostlé, důkladně omyjeme, nejlépe odrhneme... zobrazit recept

RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...