17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Třešňová bublanina vynikající

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 250 g
moučkový cukr 250 g
vejce 4 ks
máslo 125 g
smetana ke šlehání 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Porce: 20
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)


Když mi zbyde trocha šlehačky, dělám tuhle bublaninu.



Postup

Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do pečiva, mléko a půl kelímku šlehačky (nebo celou a nedáváme mléko), citronové kůry jen cca ze ¼ citronu, bohatě to stačí. Ušleháme sníh z bílků, lehce ho vmícháme do těsta (mělo by být řidší, ne moc hutné), nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a upečeme při 180° asi 40 minut.


 


RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí drůbeží paštika z jater

Postup: Játra umyjeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla,... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

RECEPTY

Kapusta zapečená s čedarem

Postup: Kapustu očistíme, nakrájíme nadrobno a povaříme v mírně osolené vodě 5 minut.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...