18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Výživová poradna › Borůvkový koláč

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 250 g
moučkový cukr 250 g
máslo 125 g
vejce 4 ks
smetana ke šlehání 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup

Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do pečiva, šlehačku, citronovou kůru jen cca ze ¼ citronu, bohatě to stačí. Ušleháme sníh z bílků, lehce ho vmícháme do těsta (mělo by být řidší, ne moc hutné), nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a upečeme při 180° asi 40 minut.


 


RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Česneková sýrová pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Mezitím nastrouháme eidam a prolisujeme česnek. Sýr... zobrazit recept

RECEPTY

Kmínová polévka s vejcem

Postup: Nejdříve si nasucho opražíme hladkou mouku, budeme potřebovat 2 lžíce.... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy s jablky

Postup: Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s hříbky

Postup: Špaldové kroupy zalijeme dostatečným množstvím studené vody, přidáme hrst... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...