19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Švédská večeře

Název Množství a jednotka
veka 1 ks
máslo 70 g
česnek 2 stroužky
šunka 100 g
sýr eidam cihla 30% 100 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Veku nebo velkou bagetu nakrájíme zešikma na plátky, ale nedokrojíme do konce. Změklé máslo utřeme s prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou (nebo petrželkou), a pomažeme jím tence jednotlivé plátky veky. Mezi namazané krajíčky vložíme střídavě plátky eidamun a šunky. Naplněnou veku zabalíme do alobalu a v horké troubě cca 20 minut zapečeme. Necháme vychladnout a krájíme opačně, než je původní řez.


 


RECEPTY

Domácí slezanka (čalamáda)

Postup: Mrkev a celer očistíme, nastrouháme nahrubo, dáme do napařovacího hrnce a mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...