1. 6. 2024   |   svátek má Laura
 

Výživová poradna › Boloňské špagety

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
rajčata loupaná krájená v plechovce 1 ks
česnek 6 stroužků
špagety 300 g
rajský protlak 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky česneku a ihned přidáme mleté maso. Lehce promícháme vidličkou, aby se maso od sebe oddělilo a orestujeme do zlatova. Přidáme plechovku oloupaných nakrájených rajčat (případně čerstvé oloupané 3 rajčata nakrájené na kostky), osolíme, okořeníme bazalkou, oreganem, pepřem, přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku a dusíme asi dvacet minut, až se rajčata rozvaří. Dochutíme 2 stroužky prolisovaného česneku a 2 - 3 lžícemi kečupu. Na začátku česnek dodá masu vůni, přidáním nakonec zvýrazníme chuť a sílu omáčky.
Podáváme se špagetami a sypeme parmezánem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Korsický salát

Postup: Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...