17. 6. 2025   |   svátek má Adolf
 

Kapr po čínsku na sladkokyselo

Název Množství a jednotka
kapr 1 ks
zázvor mletý
mrkev 2 ks
pórek 1/2 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: světová
Příprava: 01 h. 45 min.
Vaření: 01 h.
Jarča



Postup
Rybu, očistíme, osolíme a necháme 1 hodinu odležet. Pak kapra po 3 cm nařežeme.Do těchto zářezů nasypeme zázvor a pepř. Pak kapry obalíme v hladké mouce.
Na kostičky nakrájíme mrkev, pór, cibuli, petržel, celer. Na pánvi rozpálíme tuk, osmahneme nejdříve mrkev, pak ji vybereme a pak totéž s ostatní zeleninou. Nakonec upečeme rybu do červena a křupava na tomtéž tuku. Upečenou ji dáme na talíř a uchováme v teple.
Připravíme karamel, asi ze 3 - 4 kostek cukru. Do hotového karamelu přidáme ještě trochu cukru, octu, pepře a škrob rozkvedlaný ve vodě.
Do oleje, ve kterém se postupně osmahla zelenina, dáme zpět všechnu zeleninu, osolíme, opepříme, přidáme trochu magi a touto směsí rybu polijeme.


 


RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Amaretti sardi - sardské mandlové pečivo

Postup: Oloupané mandle, polovinu cukru a kůru z půlky očištěného menšího citrónu... zobrazit recept

RECEPTY

Játrový guláš

Postup: Kuřecí játra omyjeme očistíme a překrájíme na polovinu. V pánvi na oleji... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...