19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Čevabčiči

Název Množství a jednotka
vepřové maso mleté 600 g
sůl 1 1/2 lžičky
pepř
minerální voda 100 ml
olej na smažení
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: bulharská
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Mleté vepřové maso (nebo míchané vepřové s hovězím, obvykle se míchá 2/3 vepřového a 1/3 hovězího) promícháme se solí, pepřem a sklenkou perlivé minerálky. Dobře prohněteme a necháme chvíli uležet. Navlhčenýma rukama tvarujeme šištičky, které opékáme ze všech stran na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s brambory, obložené nakrájenou cibulí a hořčicí.


 


RECEPTY

Vločková kaše

Postup: Porci vloček třikrát spaříme v cedníku vařící vodou z konvice. Pak vločky... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Španělské ptáčky

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Plátky hovězího masa naklepeme - můžeme použít... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém z Pikaa

Postup: Plechovku Pikaa uvaříme v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme pořádně... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...