19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Hemenex (Ham and eggs)

Název Množství a jednotka
vejce 2-3 ks/os
šunka 50 g
sůl
pepř
mletá sladká paprika špetka
Zobrazit všechny ingredience

snídaně
Porce: 1
Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na rozehřáté máslo vklepneme 2-3 vajíčka, jen lehce promíchneme, aby se bílky nesmíchaly se žloutky jako u vaječiny. Mírně osolíme a jakmile začnou vajíčka tuhnout, položíme na ně 2 plátky šunky, které jsem překrojili na čtvrtiny. Necháme ztuhnout, opepříme a trošku posypeme sladkou paprikou. Podáváme s bílým pečivem.


 


RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Postup: Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. ... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený bůček

Postup: Bůček ze všech stran nasolíme a pořádně potřeme prolisovaným česnekem. Vložíme... zobrazit recept

RECEPTY

Mladé fazolky se slaninou

Postup: Zelené fazolky dáme vařit do vody, kterou jsme osolili. Vaříme jen 5 minut. Pak... zobrazit recept

RECEPTY

Tuřínová polévka

Postup: Tuříny oloupeme (stejně jako kedlubny) a nakrájíme na kostky nebo nahrubo... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...