20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Výživová poradna › Falešnice

Název Množství a jednotka
brambory 2 ks
velká mrkev 2 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
velká cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo, zpěníme na něm nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a lehce orestujeme. Zalijeme 1,5l vody nebo vývaru, přidáme připravené brambory, osolíme, přidáme koření a vaříme doměkka. Zakysanou smetanu zředíme dvěma lžícemi mléka a pomalu za stálého míchání vlijeme do polévky. Povaříme ještě dvě minuty, dosolíme podle chuti a podáváme.


 


RECEPTY

Makrout el Louz (Marocké mandlové cukroví)

Postup: Mandle spaříme a ještě horké oloupeme. Rozmixujeme najemno nebo pomeleme... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí maso v mrkvi

Postup: Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na sádle, přidáme na kostky nakrájené maso a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...