19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Hrstková polévka

Název Množství a jednotka
hrách 1 hrst
fazole 1 hrst
čočka 1 hrst
kroupy 1 hrst
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Hrách a fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den spaříme kroupy, přidáme je k namočeným luštěninám a dáme vařit. Po hodině přidáme čočku a uvaříme vše doměkka. Na sádle si připravíme jíšku, kterou vlijeme do polévky, přidáme sůl, utřený česnek a majoránku a povaříme ještě několik minut. Polévku můžeme zjemnit mlékem.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Rýžový nákyp

Postup: Ryži uvaříme v mléce - na jeden díl rýže dáme dva díly mléka, na rýžový nákyp... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová polévka

Postup: Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na lžíci sádla asi 10 minut.... zobrazit recept

RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...