29. 4. 2024   |   svátek má Robert
 

Dršťková polévka

Název Množství a jednotka
dršťky 300 g
masový vývar 1,5 l
cibule 1 ks
česnek 4 stroužky
sádlo 50 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Dršťky pečlivě očistíme, propláchneme vlažnou vodou, pokrájíme na menší kousky, zalijeme vroucí vodou a dáme vařit. Po půl hodině dršťky scedíme, opět zalijeme vroucí vodou a uvaříme doměkka. Cibuli pokrájíme nadrobno a na sádle osmažíme do zlatova. Přidáme sladkou papriku a hladkou mouku, zasmahneme, zalijeme vodou a vlijeme do polévky. Osolíme, přidáme kmín, majoránku, pepř a utřený česnek.


 


RECEPTY

Jahodový pribiňák

Postup: Tvaroh ušleháme se šlehačkou a se třemi lžícemi jahodové marmelády (malinové,... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí směs na topinky

Postup: Kuřecí řízky nakrájíme na malé kostičky a na cibulce orestujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Postup: Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já... zobrazit recept

RECEPTY

Cuketové aglio olio

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě se lžící olivového oleje. Cuketu nakrájíme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...