16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Bujón z červené řepy se smetanou

Název Množství a jednotka
silný hovězí vývar 1 l
červená řepa 1 ks
ocet 1 lžička
kysaná smetana 1 ks

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Syrovou řepu oloupeme, nastrouháme na hrubém struhadle a dáme do připraveného vroucího hovězího vývaru. Povaříme několik minut, přidáme lžičku octa a polévku přecedíme. Do talíře dáme lžíci husté kysané smetany a přelijeme polévkou. K bujónu podáváme nasucho opečené topinky z bílého chleba nebo veky.


 


RECEPTY

Vepřová pečeně na medu a rozmarýnu

Postup: 1kg vepřové pečeně bez kosti vcelku potřeme marinádou z olivového oleje a medu... zobrazit recept

RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Couračka

Postup: Kysané zelí pokrájíme na menší kousky a i s lákem zalijeme 1,5l studené vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný dort ze zakysané smetany

Postup: Ovoce (můžeme použít prakticky jakékoliv ovoce - jahody, maliny, broskve,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...