17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Ovarová polévka s kroupami

Název Množství a jednotka
vepřové koleno 1 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Koleno očistíme, omyjeme, dáme do dostatečného množství vroucí vody, osolíme, přidáme koření a vaříme téměř doměkka. Přidáme cibuli, růžičkovou kapustu a kořenovou zeleninu a dovaříme společně doměkka. Koleno vyjmeme, polévku přecedíme, zeleninu z polévky nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Polévku zjemníme mlékem s troškou rozkvedlané mouky, přidáme žloutek a ještě krátce povaříme. Zvlášť si uvaříme v osolené vodě krupky. Doba vaření krupek záleží na jejich velikosti, střední krupky se vaří cca 3/4 hod. , takže je dáme vařit zhruba v polovině vaření polévky. Kroupy podáváme v misce zvlášť a polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

Tip:
Uvařené koleno naložíme do jakékoliv marinády, necháme přes noc odležet a druhý den upečeme. Pokud jsme nedočkaví, tak ještě tentýž den :).


 


RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...