Koleno očistíme, omyjeme, dáme do dostatečného množství vroucí vody, osolíme, přidáme koření a vaříme téměř doměkka. Přidáme cibuli, růžičkovou kapustu a kořenovou zeleninu a dovaříme společně doměkka. Koleno vyjmeme, polévku přecedíme, zeleninu z polévky nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Polévku zjemníme mlékem s troškou rozkvedlané mouky, přidáme žloutek a ještě krátce povaříme. Zvlášť si uvaříme v osolené vodě krupky. Doba vaření krupek záleží na jejich velikosti, střední krupky se vaří cca 3/4 hod. , takže je dáme vařit zhruba v polovině vaření polévky. Kroupy podáváme v misce zvlášť a polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.
Tip: Uvařené koleno naložíme do jakékoliv marinády, necháme přes noc odležet a druhý den upečeme. Pokud jsme nedočkaví, tak ještě tentýž den :).
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek