15. 5. 2024   |   svátek má Žofie
 

Výživová poradna › Hovězí vývar

Název Množství a jednotka
hovězí maso přední 500 g
morková kost 1 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou cibuli, pepř, nové koření a vaříme pomalu "táhnutím" na mírném ohni do poloměkka. Pak přidáme kořenovou zeleninu vcelku, snítku petrželky a dovaříme doměkka. Polévku přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme a vrátíme zpátky do polévky. Polévkové nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě - do 3/4l vroucí vody dám 2 lžičky soli a 100g polévkových těstovin. Polévku podáváme posypanou nasekanou zelenou petrželkou. Nudle podáváme v misce zvlášť, každý si nabere do talířů těstoviny podle sebe a porce přelijeme polévkou.

Poznámka:
"Táhnutí" znamená pomalý var, polévku necháme jen "probublávat", nesmí vařit jak zběsilá :-).

Doba varu masa je závislá na stáří masa, maso může být měkké za hodinu a půl nebo taky za tři hodiny :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Piškotová roláda - Vánek

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Chřestová krémová polévka

Postup: Bílý chřest zbavíme dřevnatých částí a oloupeme škrabkou, zelený chřest není... zobrazit recept

RECEPTY

Coca-cola řezy

Postup: Nejprve dáme do kastrůlku 250g másla, 250ml Coca-coly, 4 lžíce hořkého kakaa a... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené brambory s mletým bůčkem

Postup: - uvařit a oloupat brambory- osmahnout cibuli- semlít a osmahnout maso-... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Postup: Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...