19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Výživová poradna › Houskové knedlíčky do polévky

Název Množství a jednotka
máslo 10 g
vejce 1 ks
houska 1/2 ks
strouhanka 20 g
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 05 min.
Mamut :-)



Postup
Veku, housky nebo rohlíky nakrájíme na kostky a pokropíme mlékem. Máslo vyšleháme s vejcem, přidáme sůl, špetku muškátového květu (na špičku nože), pepř, připravené navlhčené housky, strouhanku a nasekanou petrželovou nať. Vše dobře promícháme a necháme pár minut odležet. Z připraveného těsta tvoříme malé knedlíčky, které zaváříme do slané vody a vaříme nejdéle tři minuty. Uvařené knedlíčky přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Klademe do talířů a přelijeme horkou polévkou.


 


RECEPTY

Květáková polévka

Postup: Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...