28. 4. 2024   |   svátek má Vlastislav
 

Zapomenuté heslo › Havířská fazolačka

Název Množství a jednotka
bílé fazole 300 g
sladká smetana 300 ml
žloutek 2 ks
skořice kousek
sůl
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 12 h.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den uvaříme doměkka ve stejné vodě, ve které se fazole namáčely, do vody přidáme kousek celé skořice. Jakmile jsou fazole měkké, polévku osolíme, přilijeme smetanu, dochutíme octem, pepřem a vlijeme rozšlehané žloutky.


 


RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Bešamel

Postup: Bešamel tvoří základ téměř každé smetanové omáčky. Připravíme si máslo, hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené vepřové koleno na černém pivu

Postup: Vepřové koleno dáme do osolené vody, přidáme 3 bobkové listy, 10 kuliček nového... zobrazit recept

RECEPTY

Citronovo-mandlová srdíčka

Postup: Z mouky, másla, moučkového a vanilkového cukru, mletých mandlí, žloutku a... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...