30. 3. 2023   |   svátek má Arnošt
 

Zeleninová polévka s masem

Název Množství a jednotka
hovězí maso 250 g
brambory 3 ks
mrkev 2 ks
petržel 1 ks
celer kousek
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Hovězí maso nakrájíme na menší kostky a orestujeme na cibuli. Zalijeme vroucí vodou, osolíme a vaříme do poloměkka. Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, zelí nakrájené na proužky, na kostičky brambory, kmín, rajčatový protlak a dovaříme doměkka. Před dokončením přidáme sterilovaný hrášek, povaříme a dochutíme solí a pepřem.


 


RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka

Postup: Rybí maso - můžeme použít kapří hlavy bez žaber, mlíčí, "ocasy" bez ploutve,... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízová marmeláda

Postup: Rybíz odstopkujeme, umyjeme a rozmixujeme, kdo chce může ještě propasírovat,... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...