20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zelňačka

Název Množství a jednotka
kysané zelí 500 g
pikantní klobása 2 ks
cibule 1 ks
brambory 3 ks
špek 30 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 20 min.
Mamut :-)



Postup
Zelí dáme vařit do osolené vody. Přidáme klobásku vcelku, bobkový list, nové koření, celý pepř, kmín, rajčatový protlak a vaříme doměkka. Zvlášť si uvaříme brambory nakrájené na kostičky a vlijeme i s vodou do polévky. Na sádle zpěníme cibuli a slaninu nakrájené nadrobno, zasypeme paprikou a připravíme jíšku, kterou vlijeme do polévky. Povaříme a dochutíme solí, případně kouskem masoxu. Klobásku vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vrátíme zpět do polévky. Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.


 


RECEPTY

Ptáčci v rozletu

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

RECEPTY

Pizza na plechu

Postup: na těsto:1/2 kg hl. mouky1 lžička soli1/2 deci oleje2 žloutkykvásek:1/4 l... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňská omáčka s červenou čočkou

Postup: Na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Medové máslo

Postup: Změklé máslo vymícháme s medem, můžeme podle chuti zakápnout troškou citronové... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...