17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Zapomenuté heslo › Debrecínská hovězí pečeně

Název Množství a jednotka
hovězí maso zadní 600 g
slanina (špek) 100 g
cibule 2 ks
mletá sladká paprika 1 lžíce
pálivá paprika 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky, kmín a několik lžic rajčatového protlaku. Chvíli osmahneme, aby protlak ztratil kyselost, ale musíme dát pozor, abychom jej nespálili, je to celkem rychlovka. Do tohoto základu vložíme osolené a opepřené maso, podlijeme 150 ml vroucí vody, pekáč zakryjeme a za občasného podlévání výpekem upečeme doměkka. Těsně před dopečením si nakrájíme na tenké kolečka čabajku nebo debrecínskou klobásku a na trošce tuku ji na pánvi opečeme. Maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a každý plátek obložíme pár kolečky opečené klobásky. Podáváme s rýží.


Další fotografie
 


RECEPTY

Jemná rybí polévka z tresky

Postup: Filé z tresky necháme povolit, zalijeme litrem studené vody, přidáme nové... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový koláč

Postup: Těsto:Cukr utřeme se třemi žloutky (jeden žloutek si odložíme stranou do... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kečup z jablíček

Postup: Jablka oloupeme, vykrájíme jádřinec a nakrájíme na menší dílky.Cibuli oloupeme... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

KORAS

Příjemná restaurace v centru Ostravy s výtečnou kuchyní a nabídkou čerstvých...