Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak dvě hrsti) předem aspoň na hodinu namočíme do studené vody. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a společně s houbami, novým kořením, pepřem a bobkovým listem zalijeme 1l studené vody nebo vývaru, osolíme, přidáme kmín a vaříme téměř doměkka. Pokud dáváme sušené houby, vlijeme je i s vodou, ve které jsme houby namáčeli. Vaříme asi 20 min až půl hodiny, až jsou houby i brambory měkké. V mléce rozšleháme hladkou mouku, přidáme do polévky a povaříme 3 minuty. Kysanou smetanu trošku zředíme mlékem, aby se neutvořily hrudky a přidáme do polévky. Dochutíme solí a octem - octu raději méně, na talíři si každý může dochutit, opačně už to nejde :-) a přidáme nasekaný kopr (sušený, čerstvý nebo mražený). Vklepneme celá vejce - (nerozmícháváme je) a povaříme ještě asi 2 minuty. Žloutky by neměly být uvařené natvrdo, měly by se po zakrojení "táhnout". Polévka by správně měla být hustší.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek