17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Bramborová polévka

Název Množství a jednotka
brambory 500 g
kořenová zelenina 100 g
sádlo 60 g
hladká mouka 60 g
pepř
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Daniela



Postup
V osolené vodě vaříme houby a drobně nakrájené brambory s rozředěnou tmavou jíškou. Do "bramboračky" musí být jíška opravdu pěkně do červena usmažená, aby měla polévka správnou chuť a barvu. Když jsou brambory skoro měkké, přisypeme strouhanou zeleninu, s níž polévku dovaříme. Okořeníme ji česnekem, majoránkou, pepřem i petrželkou. Do polévky můžeme přidat i pokrájenou kapustu. V létě dáváme čerstvé houby, do bramboračky se hodí i tvrdé křemeňáky. Hodíme-li je do polévky prudce vařící, příliš nezčernají. Suché rozkrájené houby předem namočíme a s vodou, v níž byly namočeny je dáme do polévky.


 


RECEPTY

Tarte Tatin - Obrácený jablečný koláč

Postup: Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na osminky. Do pánve... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Maminčin jablkový závin 2

Postup: Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. ... zobrazit recept

RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...