18. 5. 2024   |   svátek má Nataša
 

Špenát

Název Množství a jednotka
listový špenát 500 g
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
máslo 50 g
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na 1 lžíci másla zpěníme cibulku, přidáme mražený (nebo čerstvý nakrájený nadrobno) listový špenát a zalijeme 1/4 l vody. Osolíme, okořeníme muškátovým oříškem, pepřem a povaříme. Zvlášť si připravíme na zbytku másla jíšku, zředíme vodou a vlijeme do špenátu. Dochutíme utřeným česnekem. Podáváme s brambory, bramborovým knedlíkem, volským okem, vařeným hovězím masem nebo s vepřovými výpečky.


 


RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostrý kečup s česnekem

Postup: Rajčata omyjeme a očistíme případná škaredá strupatá místa. Vložíme do hrnce i... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňový dezert

Postup: Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Křen

Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Sluníčko

Restaurace penzionu Sluníčko je nekuřácká a nabízí kvalitní kuchyni plnou...