Název | Množství a jednotka |
---|---|
těstoviny - spirály | 500 g |
anglická slanina | 200 g |
hlíva ústřičná | 250 g |
kapie | 1 ks |
rajčatové pyré | 150 g |
česnek | 2 stroužky |
bazalka | |
sůl | |
pepř | |
chilli | špetka |
olivový olej | |
eidam | 100 g |
Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. Na pánvi s troškou oleje osmahneme anglickou slaninu, přidáme na proužky nakrájenou kapii a nakrájenou hlívu, Podlijeme 0,5 dl vody a necháme podusit. Přidáme pasírovaná rajčata nebo protlak, osolíme, okořeníme, přidáme česnek. Pekáček vymažeme olejem a smícháme v něm těstoviny s připravenou směsí, dáme zapéct na půl hodiny do trouby na 180°. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.
Zdravější varianta:
Místo anglické použijeme 150g kvalitní šunky (Globus, Lidl).
Postup: Vejce smícháme s cukrem, jogurtem, přidáme mléko, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept
Postup: Změklé máslo utřeme s tvarohem a jogurtem. Přidáme mletou sladkou papriku,... zobrazit recept
Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept
Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept
Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept
Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...